“Toverdrankje”?

“Toverdrankje”?

beverage-1030150_1920

Een toverdrank is een drankje (al dan niet met een medicijn of vergif als ingrediënt) dat gedronken moet worden om een vermeende en bedoelde magische uitwerking te hebben. Het maken van toverdrankjes werd toegeschreven aan zowel magiërs, druïden als heksen.

 

In legendes is een toverdrank een brouwsel dat gebruikt wordt om mensen te genezen, beheksen of vergiftigen. Een voorbeeld is de liefdesdrank die in het verhaal van Tristan en Isolde een rol speelt. Het brouwen van verschillende toverdranken maakte ook deel uit van de praktijk van de alchemie en werd geassocieerd met hekserij, zoals in Macbeth.

Toverdranken komen veelvuldig voor in sprookjes en de literatuur. Zo leert Harry Potter in de boekenserie van J.K. Rowling het brouwen van toverdranken van Severus Sneep, waarbij Potter zowel aan de activiteit als aan de docent een hekel heeft. Sneep is een van de tegenspelers van Potter, waarbij hij symbool staat voor het legendarisch slechte karakter van toverdranken.

Goede voeding is de basis voor een goede gezondheid. Zonder de juiste voedingsstoffen en in de juiste hoeveelheid, kan ons lichaam niet goed functioneren en worden we ziek.
Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt steeds meer het verband tussen voeding en een goede gezondheid. Ook is aangetoond dat slechte voedingsgewoontes bijdragen aan het ontstaan van ziektes zoals ouderdomsdiabetes, hart- en vaatziektes en kanker.

De lente is een uitstekende periode om het lichaam te reinigen. Laat ik nou een “toverdrankje”hebben gevonden die je helpt je lichaam te reinigen. (en daarnaast ondersteunend werkt bij het verliezen van die extra winterkilootjes).

 

Benodigdheden voor deze drank:

- 1 glazen waterkan

- een halve gewassen biologische komkommer

Komkommer is ook goede bron van vitamine C, silica, kalium en magnesium. Ook hebben ze uitstekende reinigende eigenschappen. Ze helpen het lichaam bij het actief verwijderen van opgehoopte afvalstoffen en gifstoffen. Het is aangetoond dat komkommers een effectieve remedie voor artritis kunnen zijn, omdat komkommers bijdragen aan het verwijderen van het urinezuur.

- het sap van een halve biologische citroen

Citroenen zijn rijk aan vitamine C en kalium, waardoor je hersenen en zenuwen gestimuleerd worden. Kalium helpt ook om hoge bloeddruk onder controle te houden. Citroenen verbeteren je spijsvertering, helpt je afvallen, verjongt je huid en zorgt dat je vaker moet plassen, kortom een reiniging van binnenuit!

- Een stukje gemberwortel van ongeveer 1 cm dik

Gember heeft zoveel gezonde eigenschappen. Het is een uitstekende bron van magnesium, kalium, koper vitamine B6 en heeft een ontstekingsremmende werking. Het werkt tevens bloedzuiverend, slijmoplossend, pijnstillend en ontspannend. Er zijn onderzoeken bekend dat regelmatig gebruik van gember een positieve werking heeft bij migraine. Ook bij misselijkheid is gember(sap) aan te raden. Er zijn veel mensen die gruwelen bij de gedachte aan gember, maar ik beloof dat de sterke smaak in dit drankje de gember bijna niet te proeven is.

- een paar takjes verse gewassen munt

Munt verbetert de spijsvertering. Het bevordert ook de werking van de speekselklier. Op deze manier worden enzymen geactiveerd die de spijsvertering bevorderen. Ook zorgt de antibacteriële werking dat de mond schoon en fris wordt.

Kortom… een goede reden om te detoxen met deze heerlijke drank.

 

Zie hieronder hoe deze wordt gemaakt:

* Vul de waterkan met gekookt water dat is gekoeld tot kamertemperatuur.

* Voeg het citroensap toe aan het water.

* Rasp de gember en voeg deze toe

* Snij de komkommer in plakken en voeg deze toe (ook de schil)

* Voeg ook de muntblaadjes toe

Zoals Hippocrates al vertelde: “laat uw voeding uw medicijn zijn”

Proost!!!  Op je gezondheid.

IMG-20160404-WA0000