Ervaringen

Na maanden vruchtbaarheidsbehandelingen in het ziekenhuis, kwam ik via een vriendin bij Ruta terecht. Ik had net een miskraam gehad en was het vertrouwen in mijn lijf en de hoop op een zwangerschap verloren. Ruta heeft me geholpen om rust te vinden in mezelf, het vertrouwen te herstellen en weer kracht en energie te vinden om door te zetten. En ik werd weer zwanger! Ook in het prille begin van mijn zwangerschap heb ik enorm veel gehad aan de voetreflex behandelingen van Ruta, de onrust, spanning, angst voor nog een miskraam en alle onzekerheid verdwenen steeds meer naar de achtergrond. Ruta is zo’n fijne vrouw. Ze straalt enorm veel rust uit en luistert écht en ze staat beide voeten op de grond.

 

Ruta is empathisch, down-to-earth en luistert goed naar je; een zeer welkome afwisseling na alle onpersoonlijke bezoekjes aan de gynaecoloog. Na 8 maanden proberen zwanger te worden heb ik besloten me door Ruta te laten behandelen. En, toeval of niet, 1,5 week na de eerste behandeling had ik een positieve zwangerschapstest in handen.

 

Ik heb drie voetreflexbehandelingen gehad om mijn zwangerschapsklachten te verminderen. Ik had tot en met de zestiende week veel last van hoofdpijn en misselijkheid. Na de behandelingen van Ruta zijn deze klachten helemaal verdwenen. Naast dit positieve resultaat was het ook erg fijn om drie keer een uur helemaal te ontspannen en een heerlijke voetmassage te krijgen.

 

Ik heb drie voetreflexbehandelingen gehad om mijn zwangerschapsklachten te verminderen. Ik had tot en met de zestiende week veel last van hoofdpijn en misselijkheid. Na de behandelingen van Ruta zijn deze klachten helemaal verdwenen. Naast dit positieve resultaat was het ook erg fijn om drie keer een uur helemaal te ontspannen en een heerlijke voetmassage te krijgen.

 

Gezien ik te kampen heb met reuma (atritis psoriatica) en in dit geval een hardnekkige oogontsteking kwam ik aanraking met voetreflex therapie. Het streven was/is om met mijn huidige medicatie en in combinatie met gezonde voeding, sporten en voetreflex mijn huidige klachten zoveel mogelijk te reduceren. Het fijne is dat Ruta met beide benen op de grond staat en naast een luisterend oor goede adviezen geeft om dit totaal plaatje te realiseren. En het resultaat mag er zijn! Mijn klachten van bijwerkingen van mijn huidige medicatie zijn verminderd, en mijn energie niveau is toegenomen. Ruta is allesbehalve ‘zweverig’ en gezien haar medische achtergrond heb ik bewust voor deze praktijk gekozen.

 

Ik heb de reflexzone therapie bij Ruta als zeer plezierig ervaren. Ik heb een druk leven en meteen bij de eerste behandeling stond ik weer ” met beide benen op de grond”: ik had het gevoel dat ik meer aanwezig ben. Ik heb de behandelingen als prettig en ontspannend ervaren. Ruta is een warme vrouw die je meteen op je gemak stelt en de tijd neemt om je dingen uit te leggen en om aan je te vragen hoe je de behandeling ervaart. Ik zou de behandelingen bij Ruta zeker aanraden!

 

Even een reactie op de behandeling van je onlangs. Ik had na afloop een heerlijk ontspannen gevoel en dat bleef die avond zo. Ik had minder koude handen en voeten.

De volgende dag had ik genoeg energie om tot laat door te gaan met allerlei zaken die ik nodig vond om af te maken. Eigenlijk voel ik me dan heel tevreden.

 

Het blijft bijzonder hoe je door het aanraken van je voeten of je gezicht in je hele lichaam dingen voelt gebeuren. Met haar warme persoonlijkheid en warme handen weet Ruta altijd een moment van ontspanning en heling te creëren. Een aanrader voor iedereen die bewuster met zijn of haar lichaam en leven om wil gaan.  haptotherapeut en pilatesdocent.

 

Al na de eerste behandeling viel me op dat ik sinds tijden weer eens een hele nacht door heb geslapen, dit was erg fijn. Na de 2e behandeling werden mijn klachten (aan mijn voeten en handen) ook een stuk minder. Ik vind dat er goed naar me wordt geluisterd en dat ik nu veel positiever in het leven sta. Ik let op mijn voeding (aan de hand van de voedingsadviezen van Ruta).  Ik sport weer, ben al kilo’s verloren. Kortom , ik voel me weer lekker in mn vel! Bedankt Ruta en zeker tot snel!

 

Door je voedingsadviezen voel me niet meer zo opgeblazen en moe. Bedankt ook voor de heerlijke recepten. In combinatie met jouw reflexzonebehandelingen merk ik dat mijn darmklachten (ziekte van Crohn) weer onder controle zijn.

Vooraf had ik eerlijk gezegd niet verwacht dat reflexzonetherapie mijn klachten zou kunnen verbeteren. (zeer onregelmatige cyclus). Na de eerste behandeling en de voedingsadviezen is mijn menstruatie op gang gekomen en na enkele behandelingen ben ik heel blij dat mijn maandelijkse klachten erg zijn afgenomen.

 

Bedankt dat je me tijdens mijn zwangerschap hebt kunnen begeleiden. Ik zou iedereen die zwanger is aanraden een bezoek te brengen aan Ruta!!

Tijdens de versie heb ik echt veel aan de behandelingen gehad en gelukkig heb ik toch nog op een natuurlijke manier kunnen bevallen.

 

Nadat een familielid van mij een advertentie van Ruta voetreflexologie in de krant zag, heb ik meteen gebeld. Meteen kreeg ik een positief gevoel bij Ruta omdat zij de eerste was die al eerder van soortgelijke klachten had gehoord en me het gevoel gaf dat ze me echt kon helpen.
Door zowel lichamelijke als psychische redenen heb ik al meer dan 5 jaar last van ernstige zenuwpijn in mijn gehele onderlijf. Steeds op verschuilende plekken maar vooral in mijn voeten, zitknobbels en blaas heb ik een continue brandende, stekende en zeurende pijn.
Na vele bezoeken bij verschillende ziekenhuizen heb ik meerdere (pijnlijke) onderzoeken en behandelingen ondergaan. Geen daarvan mochten baten. Ten slotte ben ik overgegaan op het gebruik van zeer zware medicijnen. Verschillende pogingen in het afbouwen van medicatie mislukte. Vooral na het gebruik van sterke morfine wilde ik niet langer meer afhankelijk zijn van deze troep. Hoe fijn het ook is dat ze de pijn wat remmen, na jarenlang gebruik nam de werking af en werden de bijwerkingen groter. Daarnaast voelde ik me niet langer ‘mezelf’ en nam ik als het ware afstand van mijn lijf wat niet langer meer als de mijne voelde.
Ik heb tevens veel alternatieve behandelingen in de loop der jaren geprobeerd. Van kinesiologie, haptonomie tot acupunctuur. Steeds bleven de klachten bestaan en werd de teleurstelling groter. Ik ben nog maar 28 jaar en te horen krijgen van verschillende artsen dat je hier maar mee moet leven is dan best hard.
En toen kwam ik bij Ruta terecht. Meteen bij binnenkomst had ik een goed gevoel bij haar. Een soort vertrouwen kwam er bij me naar boven toen Ruta me vertelde wat zij deed en hoe mij dit kon helpen. Alle pijnlijke punten in mijn voeten kwamen overeen met de pijnlijke punten elders in mijn lijf, erg bijzonder om dit te ervaren. De pijn in mijn onderlijf was als het ware gespiegeld in mijn voeten. Al na de eerste behandeling merkte ik een groot resultaat. Ik kon weer lopen zonder dat ik vreselijke pijn leed. De pijn werd minder en doffer, minder scherp. Daarnaast is de behandeling erg ontspannend en fijn. Juist als je zenuwpijn hebt, verkramp je snel. Dit is erg stressvol en stress leidt weer tot meer pijn. Het lukte me om samen met Ruta, stap voor stap uit die vicieuze cirkel te komen.
Naast de behandelingen gaf Ruta me veel aanvullende tips. Zo kreeg ik ademhandelingsoefeningen mee en suggesties wat betreft eten, drinken en voedingssupplementen. Deze behandelingen en tips gecombineerd met voldoende lichaamsbeweging (o.a. yoga) heeft er toe geleid dat ik aanzienlijk minder pijn heb! Tevens ben ik goed op weg mijn medicatie af te bouwen en na een aantal weken zit ik al op de helft van mijn gebruikelijke dosering!
Van alles wat ik de afgelopen 5 jaar geprobeerd heb, heb ik bij Ruta het meeste en beste resultaat behaald. Belangrijker nog is dat de resultaten ook aanhouden. In periodes dat ik meer pijn heb (bij regen en kou) kom ik wat vaker omdat mijn lijf hier echt om vraagt. Ik ben ontzettend blij dat ik Ruta en haar praktijk gevonden heb. Ze geeft energie en vertrouwen om zelf de problemen met mijn lijf aan te pakken. Vooral het zelf actief bezig zijn met je lijf is belangrijk. Ik leef bewuster, ben meer ontspannen, maar daar werk ik ook hard voor. Ik krijg steeds vaker te horen dat ik er goed uitzie, minder hard en gestrest.
100 % pijnvrij door het leven is natuurlijk iets wat ik hoop. Echter doordat ik zolang chronische pijn heb gehad is die weg best lang en soms moeilijk. Mijn ambitie is om zonder medicijnen een fijn leven te leiden, en zelf de pijn te kunnen verminderen totdat het op een niveau is dat het niet langer mijn hele denken en doen beheerst.
Ik heb er het volste vertrouwen in dat samen met Ruta en genoeg inzet van mijn kant dit streven haalbaar moet zijn.

Behandelingen

Vruchtbaarheidsproblemen

Hebben jullie een kinderwens, maar blijft een zwangerschap om (onbeken...

Read more

Voetreflextherapie

het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voet Door allerlei oorzaken,...

Read more

Zwangerschapsklachten

Tijdens diverse stadia van de zwangerschap kan een reflexzonebehandeli...

Read more