MS en Voetreflextherapie

MS en Voetreflextherapie

In dit mooie filmpje van Gezondheidsplein leggen ze uit wat MS is.

Het grootste probleem bij MS is dat de prikkelgeleiding niet goed functioneert doordat de beschermlaag (Myeline) wordt aangetast.

Voetreflextherapie:

Ik herinner me jaren geleden tijdens mijn studie dat er kleine onderzoeken zijn gedaan naar het effect van voetreflextherapie bij MS klachten. De afgelopen jaren heb ik zelf diverse mensen in de praktijk gehad met MS. De praktijk wijst uit dat mensen met MS baat hebben bij voetreflextherapie. Meer energie, betere doorbloeding waardoor ze minder koude voeten/handen hebben, beter kunnen bewegen, beter kunnen slapen, positiever in het leven staan. Of er nog meer positieve resultaten zijn te behalen zal de toekomst moeten uitwijzen en is meer onderzoek nodig.

Bij voetreflextherapie wordt er d.m.v. het masseren van bepaalde voetzones een prikkel afgegeven via de zenuwbanen naar het desbetreffende aangedane lichaamsdeel. Mensen die al jaren een arm of een been moeilijk kunnen bewegen laten zien dat ze meer controle ervaren over hun lichaam.

Vitaminen en mineralen:

Volgens dr. Auwerda (internist Zuiderzee Ziekenhuis Lelystad) heeft als specialiteit hematologie, ofwel ‘bloedkunde’. Afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in behandeling van vitamine B12-tekorten. Ondertussen komen mensen van heinde en ver naar zijn vitamine B12 spreekuur. Hij werkt in het MC Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad, hier behandelt hij mensen uit binnen- en buitenland.

Lees hier een interessante interview met hem: http://tekortaanvitb12.blogspot.nl/2012/08/inntervieuw-met-vit-b12-specialist-dr.html

Een boek ook over de relatie vitamines en chronische ziektes gaat is het onderstaande boek.

download

De relatie tussen het gebrek aan bepaalde vitaminen/mineralen wordt steeds duidelijker. Wanneer we de klachten die horen bij een vitamine tekort horen zijn dat vaak klachten die sterk overeenkomen met “chronische”aandoeningen.

Geweldig dat artsen hier nu wetenschappelijk onderzoek naar doen en dit aanbieden aan hun patiënten. Bovengenoemde dr. Auwerda heeft helaas een wachttijd van ongeveer 14 maanden maar hopelijk volgen er veel artsen die dit verband willen onderzoeken.

 

Wil je meer weten over de effecten van voetreflextherapie bij mensen met MS? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op.

Een voetreflextherapie is geen middel om een diagnose te stellen en het vervangt geen bezoek aan een arts. Echter kan het wel een fantastische en effectieve aanvulling zijn.

Heb je zelf positieve ervaringen met voetreflextherapie? Deel dit dan met lotgenoten en mensen in de zorg.

Salespage 5

Zelf een afspraak plannen?

Neem gerust contact op en voel je welkom.

Ruta Puylaert,

HBO Medisch gediplomeerd voetreflextherapeute

Gevestigd in Gezondheidscentrum Het Zand in Utrecht, Leidsche Rijn.