Werkwijze/Tarieven

 

Een eerste consult/behandeling duurt meestal tussen de 60 tot 90 minuten en bestaat uit een intakegesprek om samen uw medische historie in kaart te brengen, met aanvullend een korte behandeling. Ter voorbereiding op onze 2e afspraak, zal ik naar aanleiding van de vragenlijst een behandelplan opstellen.

In de vervolgconsulten wordt de verbetering van de klachten gemonitord en de therapie waar nodig bijgesteld.

Na 5 behandelingen moet er een significante verbetering van klachten zijn opgetreden. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de ernst en duur van de klachten en de therapietrouw.

Een consult in de praktijk bestaat uit:

  • het duidelijk in kaart brengen van uw huidige klachten
  • reflexzonebehandelingen ter verlichting van uw klachten
  • eventueel doorverwijzen naar een andere medisch hulpverlener

 

rawpixel-665349-unsplash (1)

Vergoedingen

Doordat de praktijk voldoet aan de hoge opleidings- en praktijkeisen van onderstaande beroepsverenigingen vergoeden de meeste ziektekostenverzekeraars de behandelingen gedeeltelijk of volledig.

Informeer vooraf bij uw zorgverzekeraar zodat u weet waar u aan toe bent, maar laat dit nooit leidend zijn met betrekking tot uw gezondheid. U heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts.

AGB-code: 90-057904/ AGB-praktijkcode: 90-049506/

Voetreflexpraktijk Ruta KvK nummer: 51967928

Deze praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging: FAGT: lidnummer 18726 en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. (RBCZ). Hierdoor weet u dat u met een betrouwbaar is, goed opgeleid is en veilig handelt.

logos website

Afspraken kunnen telefonisch of via email gemaakt worden. In de eerste afspraak maken we kennis en begin ik met een korte intake. Dit om een beeld te krijgen van de klachten, medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Ook kan ik desgewenst een anamneseformulier laten invullen om nog beter op zoek te kunnen gaan naar het ontstaan van een klacht. Kom je alleen voor ontspanning of wil je bijvoorbeeld preventief aan je gezondheid werken is er geen intake nodig.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht en het herstel ervan. Bij acute klachten kunnen vier tot zes behandelingen voldoende zijn, in enkele gevallen is één behandeling al genoeg om de klachten te verlichten.
Bij chronische klachten moet er na vier behandelingen een duidelijke reactie optreden die duidt op beweging in het (ziekte)proces of het herstel daarvan.
In overleg wordt steeds besproken hoe we verder zullen gaan. Het kan zijn dat ik je doorverwijs naar andere behandelaars en of dat ik je ondersteunend blijf behandelen.

Deze therapie is niet vervangend maar kan een bijzondere aanvulling of ondersteuning bieden aan de reguliere gezondheidszorg. Ik stel geen diagnose en bij gezondheidsproblemen dien je altijd eerst een huisarts/specialist te raadplegen.
Ik werk intuïtief en met beide voeten op de grond.

Rust, aandacht en vakkennis vind ik belangrijk in mijn werk als reflexzonetherapeut.Het hanteren van een geheimhoudingsplicht is voor mij vanzelfsprekend.

 

 

Volwassenen
1e consult: Kennismaking/intake/korte behandeling (80-90 min) € 90,00
vervolgafspraak (60 min) € 75,00

Afspraak annuleren

Indien u een afspraak wilt verplaatsen, is dit geen probleem. Indien een afspraak niet of niet tijdig (minimaal 24 uur vooraf) afgezegd wordt, ben ik helaas genoodzaakt deze in rekening te brengen.

 

 

Behandelingen

Vruchtbaarheidsproblemen

Hebben jullie een kinderwens, maar blijft een zwangerschap om (onbeken...

Read more

Voetreflextherapie

het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voet Door allerlei oorzaken,...

Read more

Zwangerschapsklachten

Tijdens diverse stadia van de zwangerschap kan een reflexzonebehandeli...

Read more