Werkwijze

Afspraken kunnen telefonisch of via email gemaakt worden. In de eerste afspraak maken we kennis en begin ik met een korte intake. Dit om een beeld te krijgen van de klachten, medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Ook kan ik desgewenst een anamneseformulier laten invullen om nog beter op zoek te kunnen gaan naar het ontstaan van een klacht. Kom je alleen voor ontspanning of wil je bijvoorbeeld preventief aan je gezondheid werken is er geen intake nodig.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht en het herstel ervan. Bij acute klachten kunnen vier tot zes behandelingen voldoende zijn, in enkele gevallen is één behandeling al genoeg om de klachten te verlichten.
Bij chronische klachten moet er na vier behandelingen een duidelijke reactie optreden die duidt op beweging in het (ziekte)proces of het herstel daarvan.
In overleg wordt steeds besproken hoe we verder zullen gaan. Het kan zijn dat ik je doorverwijs naar andere behandelaars en of dat ik je ondersteunend blijf behandelen.

Deze therapie is niet vervangend maar kan een bijzondere aanvulling of ondersteuning bieden aan de reguliere gezondheidszorg. Ik stel geen diagnose en bij gezondheidsproblemen dien je altijd eerst een huisarts/specialist te raadplegen.
Ik werk intuïtief en met beide voeten op de grond.

Rust, aandacht en vakkennis vind ik belangrijk in mijn werk als reflexzonetherapeut.Het hanteren van een geheimhoudingsplicht is voor mij vanzelfsprekend.

IMG_5783 (2)