Wat een eikels!!!

Wat een eikels!!!

eikels

Wat een eikels!!!

Overal in het land beginnen nu de eerste eikels te vallen. Door de aanwezigheid van goede temperaturen groeien de eikels nog sterk.  Ze zijn niet alleen groot, het zijn er ook opvallend veel. Nou dat hebben we gemerkt afgelopen week op het bedrijventerrein Kanaalweg in Utrecht.

18 september jl. vroeg in de ochtend, de eerste ondernemers maken zich op voor een productieve werkdag voordat het weekend ingeluid kan worden. Tot een ieders schrik blijken onze deuren ingetrapt, onze kasten omgegooid, één groot slagveld….in de zoektocht naar een paar centen. De eikels hebben ook Utrecht gevonden blijkbaar…..

Erg subtiel zijn ze niet te werk gegaan, het sporenteam heeft zijn handen vol aan de vele sporen die er zijn achtergelaten. Eikels schijnen nou eenmaal graag in groepen te werken en vallen ongevraagd binnen.

Uiteraard was dit het gesprek van de dag tussen de ondernemers en de bezoekers van mijn natuurgeneeskundige praktijk. De eikels die nu vallen zijn vooral eikels waar wat mee is zegt men. Veruit het grootste deel van de eikels zal zich pas de komende weken tonen en ook een toename van zwijnen wordt verwacht. Wees gewaarschuwd!