Wat is reflexzone/voetreflextherapie?

“het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voet”

Het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voet. In de voeten zitten veel zenuwuiteinden die op hun beurt weer in verbinding staan met de verschillende organen, klieren, spieren en weefsels in ons lichaam.

Door allerlei oorzaken, zoals werkdruk, verkeerde werkhouding, maar ook door verkeerde voeding en psychische problemen, kan er echter een dusdanige blokkade optreden, dat het lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen. Dit kan tot gevolg hebben dat een bepaald orgaan of lichaamssysteem niet goed meer functioneert, waardoor er klachten ontstaan.

Reflexzonetherapie (ook wel voetreflextherapie genoemd) is een eeuwenouwe vorm van drukpuntmassage van reflexzones onder de voeten die corresponderen met onderdelen van het lichaam.
Stimulatie van deze zogeheten reflexpunten of stimuleerde zenuw geven de prikkels door aan de hersenen en van daaruit wordt er een impuls doorgestuurd naar het bijbehorende orgaan of systeem. Deze impuls zet het orgaan of systeem aan tot actie. Het activeert het lymfesysteem, dat zorgt voor betere afvoer van de afvalstoffen en er vindt een betere energiedoorstroming plaats.

 

De voetreflextherapie oefent een stimulerende, schoonmakende en harmoniserende invloed uit op alle organen in het lichaam. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld.

Een voetreflexbehandeling heeft invloed op de gehele mens; zowel lichaam als geest. Het kan daarom – ook als aanvulling op een reguliere behandeling – uitstekend worden toegepast bij;

– stress, vermoeidheid en aandoeningen die daarmee verband houden
– bij emotionele klachten en de meeste chronische en acute ziekten
– spijsverteringsklachten
– nek- en rugklachten
– hormonale problemen (bijvoorbeeld menstruatieproblemen, overgangsproblemen of problemen met zwanger worden)

Meest recente berichten
Categorieën