Wervelende teksten

Wervelende teksten

 

spinal-column-246273_1920

Een appje, een mailtje, dat ene prachtige Youtube filmpje moet gewoon gedeeld worden! Ach kijk mijn foto op Facebook al tientallen malen geliked. Mijn LinkedIn profiel moet echt nodig bijgewerkt worden. Ohh neee, wat erg… de oplader van mijn gsm vergeten!! Je zou er spontaan een hyperventilatie-aanval van krijgen.

Overdreven??Heb je enig idee hoe intens de nekwervels worden belast?

De druk op de nekwervels zou vergelijkbaar zijn met het zo ver mogelijk naar achteren buigen van de vinger gedurende een aantal uur: pezen raken geïrriteerd en nekwervels slijten in hoog tempo. Hoofdpijnklachten worden hier ook vaak door veroorzaakt. Zelfs jonge kinderen krijgen hier mee te kampen.

Omdat de kans zeer klein is dat we onze gsm’s massaal in de vuilnisbak gaan gooien om deze reden hierbij de volgende tips:

– Let op je houding

– Draai af en toe rustig rondjes met je hoofd

– Breng de telefoon zoveel mogelijk op ooghoogte in plaats van deze ter hoogte van je navel te houden tijdens het lezen of het sturen van een bericht. Uiteraard geldt ditzelfde voor het gebruik van een laptop.

 

– Natuurlijk is er een reflexpunt ( zie foto hieronder) die je gemakkelijk kunt masseren. Masseer de hele duim regelmatig en specifiek onderstaande zone. Bij langdurige nekklachten is een bezoek aan de praktijk aan te raden.

Dat zullen de meesten van ons moeilijk te geloven vinden…. het apparaat kan best een uurtje uit zonder dat de wereld vergaat ;-)

 

 

good-422550_1920