Workshop
Chinese Anti-stress voetreflexmassage

Workshop
Chinese Anti-stress voetreflexmassage

Voetreflexmassage, ofootchartok wel reflexologie genoemd is een eeuwenoude vorm van drukpuntmassage om de gezondheid op natuurlijke wijze positief te beïnvloeden.

De Chinezen gebruikten ongeveer 3000 jaar v.Chr. voetreflexologie in combinatie met acupunctuur om zo op natuurlijke wijze de gezondheid te verbeteren.

Het hele lichaam, alle organen, weefsels en spieren zijn gereflecteerd op de voeten: reflexzones. Meridianen zijn energiebanen die door het hele lichaam lopen en in verbinding staan met organen en weefsels. Het zijn de kanalen waarlangs Qi(= levensenergie) stroomt.

shutterstock_119583421

 

Bij een Chinese voetreflexmassage wordt de combinatie gemaakt van het stimuleren van de reflexzones op de voet én het masseren van de meridiaan banen op de voeten, onderbenen en knieën. Door stress, emoties of ervaringen kunnen er blokkades in het lichaam ontstaan. Dit kan klachten veroorzaken van bijvoorbeeld vermoeidheid, pijn of slapeloosheid. Met een voetreflexmassage geef je een prikkel aan het lichaam waarna de energie weer vrij gaat stromen. Als de Qi optimaal door ons lichaam stroomt, zijn we gezond en in balans. Deze workshop is puur gericht op intense ontspanning

 

ache-19005_1920

In de huidige maatschappij ervaren de meeste mensen regelmatig stress. Onthaasten houdt dan ook niet in dat je alle spanning en drukte in je leven weg moet nemen. Het gaat erom dat je zorgt voor voldoende afwisseling tussen spanning en ontspanning; een balans tussen stress en rust.

Het masseren van bepaalde reflexzones onder voeten (en handen), de keuze voor bepaalde voedingsmiddelen  en verandering van leefstijl kan een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid.

 

Leer in 2 dagdelen deze bijzondere Chinese ontspannende voetreflexmassage

* Ontdek de historie van Voetreflexmassage

Geen massage ervaring vereist, geschikt voor  zowel thuissituaties als professionals.

 

Data:

18 en 25 mei Utrecht         09:30-12:00 uur

19 en 26 mei Utrecht        19:00 -21:30 uur

1 en 8 juni Amersfoort     09:30- 12:00 uur

2 en 9 juni Amersfoort      19:00-21:30 uur

Kosten:

€99,- pp. ( bij aanmelding van 2 personen betalen jullie slechts €175,-)

Inclusief Syllabus/Koffie/Thee

Groepsreservering is mogelijk (ook eventueel op andere data), neem gerust contact op met Lisette of Ruta voor de mogelijkheden.

 


Aanmelden???

Voel je welkom en neem contact op met één van de HBO medisch gediplomeerde en geregistreerde reflexzonetherapeuten.

 

Utrecht Amersfoort
Ruta Puylaert Lisette Tiggelaven
info@reflexzonetherapieruta.nl info@relexologiepraktijklisette.nl
06-86 244 500 06-30 894 491
Lisette-Tiggelaven-Reflexoloog